Sirje Rank • 23. november 2010 kell 9:33

Iiri Pyrrhose võit survestab eurot

Euro ei pruugi Iirimaa abipalvest kosuda, kuna Iiri peaministri Brian Coweni lubadus korraldada riigis uued valimised seab kahtluse alla abipaketi tingimuste täitmise, hoiatab Commerzbank.

„Need, kes sundisid Iirimaad seda kokkulepet vastu võtma ei saavutanud enamat kui Pyrrhose võidu,“ nendib pank oma analüüsis. „Tavalist turgu rahustavat mõju pole oodata enne valimiste toimumist. Sel põhjusel ei vähene ka surve eurole,“ vahendas agentuur Bloomberg.

Euro odavnes täna hommikul Londonis USA dollari suhtes 0,4% tasemele 1,3578 dollarit eurost.

Eile teatas Iiri peaminister Brian Cowen, et korraldab tuleva aasta alguses, kui 2011. aasta eelarve on vastu võetud, uued valimised. Eelnevalt olid Iiri rohelised teatanud, et lahkuvad valitsusest pärast eelarve vastuvõtmist. See jätab valitsuse parlamendis vähemusse.

Hetkel kuum