• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Iiri abipaketi tingimused peagi teada

  Euroopa ministrid annavad tõenäoliselt täna lõpliku nõusoleku 85 miljardi eurosele Iirimaa abipaketile,.

  16 Euroopa riigi ministrid kogunesid täna pärastlõunal, et anda oma nõusolek 85 miljardi eurosele Iiri laenupaketile, mille puhul loodetakse, et riik saab katta pangavõlad ja suure eelarvedefitsiidi, vältides seeläbi võlahädade levikut Portugali ja Hispaaniasse, vahendas Reuters.
  Euroopa Komisjoni, Euroopa Keskpanga ja IMFi spetsialistide meeskond on jõudnud lõpule tehinguga 10 päeva pärast läbirääkimiste algust.
  „Läbirääkimised on lõppenud ja abipakett on heaks kiidetud,“ kinnitas allikas, kes oli läbirääkimistega seotud. „Euroliidu rahandusministrid on nõus sellele alla kirjutama, aga arvan, et nad tahavad arutada veel mõningaid detaile ning lisada paketile mõne poliitilise stiimuli,“
  Laenupaketi suurus võib olla suurusjärgus 85 miljardit eurot. Peaküsimus on, millise intressiga ja maksetähtajaga laen antakse.
  Pärast seda kui eurotsooni ministrid arutavad paketti, kogunevad kõik 27 euroliidu ministrit Brüsselisse ning loodetavasti avaldatakse abipaketi detailid esmapäeval enne, kui Aasis finantsturud avatakse.
  Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso ütles raadiole Europe 1, et loodetavasti euroliidu rahandusministrid otsustavad üksmeelselt toetada Iirimaad, mis on suure pinge all, kuna riiki survestatakse abipaketti vastu võtma, kuigi Iirimaa on korduvalt ka teatanud, et ei vaja seda.
  Euroopa liidrid loodavad, et abi Iirimaale, milleks võetakse vahendid 750 miljardi eurosest kriisifondist, veenab finantsturge, et kriisi saab ohjata ning säästab samas ka Portugali ja Hispaaniat pinge alla sattumisest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.