• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nordea: hapud laenud näitavad majanduse toibumist

  Halbade laenude osakaalu vähenemine näitab majanduse toibumist, kommenteeris Nordea jaepanga juhi Olavi Pakkonen.

  "Nordea laenuportfell on kvaliteetne ja halbade laenude osakaal oluliselt alla Eesti keskmise. See on üks põhjus, miks Nordea pank on teeninud kasumit ka majanduslanguse ajal," rääkis Pakkonen lisades, et Nordea laenuportfelli kvaliteeti näitab turu keskmisest madalam laenukahjumite maht.
  "Laenukahjumite osakaal kogu portfellist moodustas aasta baasil 0,56%. Võrreldes aastataguse perioodiga on see langenud 0,32% punkti võrra, olles jätkuvalt madalam Eesti keskmisest," täpsustas Pakkonen.
  Ta märkis samas: "Üleüldiselt näitab halbade laenude osakaalu vähenemine seda, et majandus on toibumas – eksport kasvab, tööhõive näitajad paranevad, eratarbimine tasahaaval suureneb."
  Nordea panga hinnangul on ettevõtete lähitulevik pigem positiivne. "Lähikuud saavad raskemad olema eraisikutele. Lisaks jooksvate laenukohustuste täitmisele suurenevad oluliselt kulud kommunaalmaksetele. Samuti on prognoositust oluliselt kiiremini kasvanud teiste igapäevakaupade ja teenuste hinnad," selgitas Pakkonen.
  Swedbank kommenteeris, et näevad oma panga hapude laenude statistikas sarnaseid trende nagu keskpanga omas. Konkreetseid numbreid Swedbank välja ei toonud, vabandades seda pädevate inimeste eemalolekuga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.