Katariina Krjutškova • 30. november 2010 kell 11:29

Jüri Jaanson liitus Reformierakonnaga

Hiljuti oma sportlaskarjääri lõpetamisest teatanud tippsõudja, kahekordne olümpiamängude hõbe ja maailmameister Jüri Jaanson liitus Reformierakonnaga.

„Veel kuu tagasi mõtlesin pigem sportlaskarjääri jätkamisele ning sellega seotud muredele ja rõõmudele. Minu valik on Reformierakond, jään ikka Pärnu patrioodiks, kuid kuna  tegin otsuse kandideerida üsna hiljuti ja Pärnus oli meeskond juba koos, siis kandideerin Harju- ja Raplamaal. Meeskonnas tuleb alati mõelda, et võidab terviklikum meeskond,“ sõnas Jüri Jaanson.

Reformierakonna Harju maakonnorganisatsiooni juhi, riigkogu liikme Leino Mägi sõnul tervitab ta nii tubli tegija nagu Jüri Jaansoni liitumist Reformierakonnaga. „Harju- ja Raplamaa inimestel on Jüri näol võimalus parlamenti valida väga tugev kandidaat, kes nende huvide eest parlamendis kindlasti hästi seisab,“ ütles Mägi.

Jüri Jaanson on pälvinud Aasta Kodanik 2004 ja Aasta meessportlane 1990, 1995 ja 2004 tiitlid. Jüri Jaanson on abielus, tal on kaks tütart.

Sel aastal on Reformierakonnaga liitunud üle 2000 inimese, teiste hulgas paljud tunnustatud Eesti inimesed nagu Tallinna Inglise Kolledži direktor Toomas Kruusimägi, Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum, Elva lastekodu direktor Kai Räisa, motokrossisõitja Juss Laansoo, tantsutreener Martin Parmas, Jõhvi, Puhja, Viiratsi ja Juuru vallavanemad, Euroopa Inimõiguste Kohtu endine kohtunik, õigusteadlane Rait Maruste, IT-ettevõtja Andrei Korobeinik ja konkurentsiõiguse tippasjatundja Kaja Kallas.

Hetkel kuum