Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sampo: Pank tegutseb vastavalt seadustele

  Igas riigis kehtivad lisaks Euroopa Liidu ühtsetele reeglitele ka asukohamaa seadused ning pangad peavad just konkreetse riigi seadusandlusest, tavadest ja põhimõtetest kinni pidama, rääkis Sampo Panga personaal- ja jaepanganduse direktor Tõnu Vanajuur.

  Täna kirjutas Äripäev, et välismaale tööle või äri laiendama läinud eestlasel tuleb tõdeda, et senises kodupangas koheldakse teda kui teise sordi inimest ja Eesti dokumentidega pole enamasti midagi peale hakata.
  “Kliendina võõrale maale minnes võivad meie jaoks mõned küsimused või nõuded võõristust tekitada, aga teisalt sama võib kehtida ka Eestis pangaarvet avada soovivatele välismaalastele,” rääkis Vanajuur.
  Vanajuure sõnul soovitab Sampo Pank alustada konto avamist oma kodupanga vahendusel asukoha riigis. “Danske Bank Group`i filiaalidega on meil väljatöötatud koostöö vorm, kus kõik vajalikud kontode avamisega seonduvad toimingud saab ära teha Tallinnast. Selge on aga see, et sisuline küsimus konto vajaduse ja kasutavate teenuste kohta on ka siin asjakohane,” rääkis ta.
  Vanajuure kinnitusel ei loo pangad bürokraatlikke takistusi, vaid lähtuvad neile asukohamaa seadusega pandud kohustustest saada aru, kellega kliendi näol on tegemist ning mis on tema ärihuvid.
  “Kliendi suhtes teatakse seda tegevuste kogumi "Know Your Customer" nime all. Antud protsessi käigus räägib kliendiga siinne kohalik panganõustaja, kes saab omalt poolt lisaks nii soovituskirja kui ka nõu ja jõuga palju abiks olla,” selgitas Vanajuur, kelle hinnangul jääb protsessi kestvus keskmiselt jääb see ajavahemikku paarist nädalast kuni ühe kuuni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
USA aktsiaturg: Nasdaq keeras kaotuse võiduks
Tänast börsipäeva miinusega alustanud Nasdaqi liitindeks tegi kannapöörde ja sulgus 1,75% rohelises; Dow Jones ja S&P jäidki punasesse.
Tänast börsipäeva miinusega alustanud Nasdaqi liitindeks tegi kannapöörde ja sulgus 1,75% rohelises; Dow Jones ja S&P jäidki punasesse.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.