Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lõuna-Korea börs +25%?

  Goldman Sachs on teinud julge avalduse ning prognoosib, et Lõuna-Korea aktsiaturg võib tugevalt taastuva majanduse najal rallida lausa 25 protsendi võrra. Tähelepanu tuleb pöörata mitmele sektorile.
  Ka lõppev aasta pole Lõuna-Korea aktsiaturu ehk Kospi indeksi jaoks halvaks kujunenud, sest maailma 15. suurima börsi hulgas hoitakse kasvult teist kohta enam kui 20%-lise tõusuga.
  Goldman Sachsi ennustuse kohaselt võib Kospi tõusta 2450 punktini praeguselt 1950 punkti tasemelt. Goldmani analüütik Goohoon Kwon soovitas eilses kirjas klientidel eelistada just tehnoloogiafirmasid, autotootjaid, maaklerifirmasid ja pankasid.
  "Me prognoosime, et arenenud turgude jätkuv taastumine ja külluslik likviidsus ning tugevalt kasvavad arenevad turud tõstavad riigi eksporditaset," ütles analüütik. Goldmani hinnangul paraneb ka sisenõudlus, sest palgad tõusevad ning inimeste võlakoormus alaneb.
  Novembris näitas mitme suurriigi majandus kasvumärke. Suurriikide, nagu USA, Hiina, Saksamaa ja Suurbritannia majandus on kasvamas ning Lõuna-Koreal on sellest palju võita.
  Huvitava faktina on põhimõtteliselt kõik suured investeerimispangad ennustamas Kospi indeksile tõusmist üle 2200 punkti piiri, kuigi Goldman on kõige optimistlikum. Heasse minekusse Soulis usuvad ka Deutsche Bank, JPMorgan, Citigroup ja Credit Suisse.
  Nähtavasti pole kaks nädalat tagasi aset leidnud sõjaline konflikt Põhja-Koreaga omandanud kardetud mõju investoritele ja riigi rahaturgudele. Kindlasti on oma osa selles mängida Lõuna-Korea liitlasel USA-l ning ka Hiinal, kes suutis Põhja-Koread piisavalt maha rahustada.
  Lõuna-Koreas on palju tugevaid suurfirmasid, nagu Samsung, Kia ja Hyundai, ning neile Goldman just edu prognoosibki. Kindlasti on need kõik väga potentsiaalirikkad firmad, kuigi näiteks Kia on tõusnud aastaga 155% ning Hyundai 50%. Soovitan piiluda Samsungi poole, kel on pakkuda uudseid telereid, nutitelefone ja tahvelarvuteid. Kindlasti on Lõuna-Koreasse panustamine üsna kindel samm.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.