• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Prügiautod lund lükkama?

  Mul on ehk natuke utoopiline, kuid kaalumist väärt mõte... Viimased aastad on meil tagasi talved, mis 20 aastat tagasi olid normaalsed, ja nüüd me järsku ei oska selle talvega midagi peale hakata, ei saa me hakkama lumekoristuse ega teedehooldamisega. Ometi on tehnika ja võimalused pidevalt arenenud.
  Kuidas me nii lühikese mälu ja nii väikese suutlikkusega oleme? Mõtlesin juba eelmisel aastal, et miks ei kasuta omavalitsused ressursse mõistlikult? Meil on olemas mitmeid ettevõtteid, keda saaks lumekoristusel ära kasutada. Näiteks vuravad meil iga päev ringi sajad prügiautod, miks ei võiks neil sahad ees olla? Prügifirmadel on autod pidevalt liikluses ja seda igal tänaval. Kui need autod oleks sahaga varustatud, leevendaksid nad tunduvalt inimeste piinasid, säästaks omavalitsuste ja riigi raha. Nii oleks tagatud ka maakondade ja külade teedel vähemalt minimaalsed liiklemise võimalused.
  Kui see oleks juba hankekonkursi üheks tingimuseks, saaksid need võimsad masinad olla tubliks abiks tänavate korrashoiul. Loomulikult oleks prügifirmade roll lumekoristuses toetav, mitte kandev ning kindlasti on ka teisi ettevõtteid, kes saaksid siinkohal oma õla alla panna.
  Autor: Gert Laineste
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
USA börs jätkas tõusu
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.