15. detsember 2010 kell 21:00

Prügiautod lund lükkama?

Mul on ehk natuke utoopiline, kuid kaalumist väärt mõte... Viimased aastad on meil tagasi talved, mis 20 aastat tagasi olid normaalsed, ja nüüd me järsku ei oska selle talvega midagi peale hakata, ei saa me hakkama lumekoristuse ega teedehooldamisega. Ometi on tehnika ja võimalused pidevalt arenenud.

Kuidas me nii lühikese mälu ja nii väikese suutlikkusega oleme? Mõtlesin juba eelmisel aastal, et miks ei kasuta omavalitsused ressursse mõistlikult? Meil on olemas mitmeid ettevõtteid, keda saaks lumekoristusel ära kasutada. Näiteks vuravad meil iga päev ringi sajad prügiautod, miks ei võiks neil sahad ees olla? Prügifirmadel on autod pidevalt liikluses ja seda igal tänaval. Kui need autod oleks sahaga varustatud, leevendaksid nad tunduvalt inimeste piinasid, säästaks omavalitsuste ja riigi raha. Nii oleks tagatud ka maakondade ja külade teedel vähemalt minimaalsed liiklemise võimalused.

Kui see oleks juba hankekonkursi üheks tingimuseks, saaksid need võimsad masinad olla tubliks abiks tänavate korrashoiul. Loomulikult oleks prügifirmade roll lumekoristuses toetav, mitte kandev ning kindlasti on ka teisi ettevõtteid, kes saaksid siinkohal oma õla alla panna.

Autor: Gert Laineste

Hetkel kuum