Indrek Kald • 22. detsember 2010 kell 11:35

Laar: Savisaar loobugu Keskerakonna juhtimisest

Venemaalt raha küsinud inimene ei tohi juhtida Riigikogus esindatud erakonda ega töötada Tallinna linnapeana, ütles Mart Laar (IRL).

"Pärast kaitsepolitseiameti poolt avaldatud faktide teadasaamist on igaühele selge, et inimene, kes küsib välisriigi võimuesindajalt raha, et sellega varjatult maksta partei võlgu, ei tohi juhtida Riigikogus esindatud erakonda. Kindlasti ei sobi selliselt käitunud inimesele juhtida Eesti pealinna," kinnitas Laar oma värskes blogisissekandes.

IRL hakkas koguma allkirju, et algatada volikogus Tallinna linnapea umbusaldamine ning kutsub kõiki saadikuid andma avaldusele allkirja. "Ma pole poliitikas esimest aastat ning tean, et Keskerakonna volinikel on raske toetada iseenda poolt ametisse usaldatud linnapea umbusaldamist, kuid loodan, et ka nende silmad pole päris pimedad ning nad näevad, mis on sündinud," märkis Laar.

Jüri Ratase, Ain Seppiku ja Kalle Laaneti avaldused näitavad tema sõnul, et Keskerakonnas on inimesi, kes suudavad ise järeldusi teha. "See näitab, et selles erakonnas ei ole kõik veel kadunud. Et poliitiku eetika erineb vargapoisi omast ning on ka tähtsamaid asju, kui iga hinna eest võimu hoida, et kõik ei ole Eesti poliitikas ostetav ja müüdav," sõnas Laar.

IRLi juhi kinnitusel on sotside ühinemine umbusaldusavaldusega kergem kui Tallinnas koalitsioonis jätkamine. "Meenutan, et sotsiaaldemokraadid on IRLiga koos õlg-õla kõrval võidelnud aastaid suurema läbipaistvuse ja ausa riigivalitsemise eest. Loodan, et saame sotsiaaldemokraatidega ka tulevikus seda võitlust jätkata," sõnas Laar.

Hetkel kuum