Indrek Kald • 27. detsember 2010 kell 10:29

Michal: meie koostöö Keskerakonnaga Tartus otsustavad kohalikud

Reformierakonna peasekretäri Kristen Michali sõnul on nende koostöö Tartu võimuliidus Keskerakonnaga kohaliku piirkonna poliitikute otsustada.

"Tartu või mõne muu koalitsiooni osas otsustavad Reformierakonnas kohalikud piirkonnad," märkis ta. Michali sõnul ei tohi teha viga ja pisendada Savisaare rahaküsimise kremlimeelsetelt mõne linna koalitsiooni või erakondade rahastamise teemaks. "See küsimus on märksa tõsisem ja põhimõttelisem – kas on vastuvõetav, et ühe Eesti suurima erakonna esimees küsib varjatult raha Kremliga ja varem KGBga seotud isikutelt," sõnas Michal.

Sotside liider Sven Mikser küsis täna ERRis, kas Reformierakond plaanib loobuda Tartu ühisest võimuliidust Keskerakonnaga: "Oleme nüüd Tallinna koalitsioonist lahkunud, andnud selge sõnumi, et taoline rahahankimine erakonnale on meile vastuvõetamatu, aga selge on see, et Tartu Keskerakonda rahastatakse samamoodi nagu Tallinna Keskerakonda".

Kristen Michali ütlusel on reformierakond 2007. aastast välistanud koostöö Savisaarega. "Nii on ka täna – me ei usalda Savisaart. Tema rahaküsimine Venemaa võimuladvikuga seotud inimestelt heidab varju kogu Keskerakonnale," lisas ta.

Ainsa parlamendierakonnana on Rahvaliit rahastamisskandaalile vaatamata valmis tegema koostööd Edgar Savisaare juhitava Keskerakonnaga ning hoidub andmast juhtumile ka selget hinnangut.

"Ütleme nii, et tegelikult kellegagi koostööd välistada ei saa, kui me tahame teha head Eestile ja Eesti inimestele ning Eesti riiki edasi arendada," kinnitas Rahvaliidu esimees Andrus Blok ERRi uudisteportaalile.

Hetkel kuum