Indrek Kald • 23. detsember 2010 kell 8:04

Sotsid lahkuvad Tallinnas koalitsioonist

Sotsiaaldemokraadid lahkuvad Tallinna võimukoalitsioonist, kuna Keskerakonna juhatus avaldas Edgar Savisaarele toetust.

"Meil on kahju, et keskerakondlased ei suutnud teha riigimehelikumat otsust, kuid tänase otsuse valguses loeme Tallinna koalitsiooni lõppenuks," ütles Mikser.

"Sõnastasime oma valiku eilsel juhatuse kooslekul: kas lahkub Edgar Savisaar Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimehe kohalt või lahkume meie Tallinna koalitsioonist. Keskerakonna juhatuse tänane otsus andis meile vastuse," rääkis Mikser.

"Paljudes sotsiaalmajanduslikes küsimustes on Keskerakond esindanud sotsiaaldemokraatidega sarnaseid vaateid, kuid sotsiaaldemokraadid esindavad Eesti poliitikas ka demokraatlikke väärtusi. See ei võimalda meil teha koostööd erakonnajuhiga, kelle suhtes on kahtlus välishuvide esindamises," lisas sotside juht.

Sotsid vormistavad koalitsioonist lahkumise esmaspäeval, 27. detsembril toimuval erakonna ja Tallinna piirkonna juhatuse koosolekul.

Savisaar kinnitas eile linnavalitsuse iganädalasel pressikonverentsil, et ei astu ise tagasi. Mikser ütles eile, et sotsiaaldemokraadid ootavad Keskerakonna juhatuse otsuse ära.

Mullu novembris sõlmitud Keskerakonna ja sotside koalitsioonileppe tulemusena said sotsid Tallinna volikogu aseesimehe ja abilinnapea ametikoha; volikogus kuulub Keskerakonnale 44 kohta ja sotsidele kaheksa.

Hetkel kuum