• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sotsid välistavad koostöö Savisaarega

  Sotsiaaldemokraatide juhatus otsustas täna välistada koostöö Keskerakonnaga, kui Edgar Savisaar jätkab Tallinna linnapea või Keskerakonna juhina.

  Sotsiaaldemokraatide juhatus ootab Keskerakonna juhatuselt võimalikult kiiresti selget seisukohta Savisaare jätkamise küsimuses. "Venemaalt erakonnale toetuse küsimine on lubamatu ja Eesti julgeolekule väga ohtlik," ütles sotside juht Sven Mikser.
  "Sotsiaaldemokraadid esindavad Eesti poliitikas demokraatlikke väärtusi, mis ei võimalda meil teha koostööd erakonnajuhiga, kelle suhtes sellised kahtlused on kinnitust leidnud," lisas ta.
  "On tõsiasi, et Keskerakond esindab väga paljude valijate huve. Me loodame siiralt, et Keskerakond suudab sisemiselt puhastuda ja jätkata selle olulise rolli täitmist, ilma et seda saadaks kahtlustused välishuvide esindamises," kinnitas Mikser.
  Ta märkis, et skandaal tõestab taas kord, kuivõrd vajalik on parteide rahastamise senisest tõhusam kontroll ja erakondade valimiskuludele ülempiiri kehtestamine. Seetõttu tegi juhatus sotside fraktsioonile ettepaneku algatada riigikogus olulise tähtsusega riikliku küsimusena erakondade rahastamise ja valimiskuludele piiramise arutelu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.