Indrek Kald • 22. detsember 2010 kell 11:18

Sotsid välistavad koostöö Savisaarega

Sotsiaaldemokraatide juhatus otsustas täna välistada koostöö Keskerakonnaga, kui Edgar Savisaar jätkab Tallinna linnapea või Keskerakonna juhina.

Sotsiaaldemokraatide juhatus ootab Keskerakonna juhatuselt võimalikult kiiresti selget seisukohta Savisaare jätkamise küsimuses. "Venemaalt erakonnale toetuse küsimine on lubamatu ja Eesti julgeolekule väga ohtlik," ütles sotside juht Sven Mikser.

"Sotsiaaldemokraadid esindavad Eesti poliitikas demokraatlikke väärtusi, mis ei võimalda meil teha koostööd erakonnajuhiga, kelle suhtes sellised kahtlused on kinnitust leidnud," lisas ta.

"On tõsiasi, et Keskerakond esindab väga paljude valijate huve. Me loodame siiralt, et Keskerakond suudab sisemiselt puhastuda ja jätkata selle olulise rolli täitmist, ilma et seda saadaks kahtlustused välishuvide esindamises," kinnitas Mikser.

Ta märkis, et skandaal tõestab taas kord, kuivõrd vajalik on parteide rahastamise senisest tõhusam kontroll ja erakondade valimiskuludele ülempiiri kehtestamine. Seetõttu tegi juhatus sotside fraktsioonile ettepaneku algatada riigikogus olulise tähtsusega riikliku küsimusena erakondade rahastamise ja valimiskuludele piiramise arutelu.

Hetkel kuum