Silvia Kruusmaa • 23. detsember 2010 kell 7:03

Keskerakonna juhatus: Savisaar peab jätkama juhina

Keskerakonna juhatus, kuulanud ära selgitused skandaali osas, on seisukohal, et Edgar Savisaar peab jätkama erakonna esimehena ja Tallinna linnapeana.

"Juhatus väljendab täielikku toetust esimehele. Me ei pea õigeks eriteenistuste segamist poliitilisse valimiskampaaniasse. See on teravas vastuolus Euroopas välja kujunenud poliitilise kultuuri tavadele.

Me ei pea õigeks nimetada ühe kiriku ehitamist Eestile julgeolekuriskiks. Tunnustame Eesti Kirikute Nõukogu seisukohta, mis peab loomulikuks välismaal asuvate fondide kaasamist kirikute ehitamise finantseerimisse, mida seni on Eestis ka laialdaselt praktiseeritud.

Eesti Keskerakonna juhatus kutsub üles kõiki Eesti erakondi toetama Apostliku-Õigeusu kiriku ehitust Lasnamäel ja kinnitama seda, et Eesti poliitikud ei pea ühe kiriku ehitamist julgeolekuriskiks meie riigile. Kutsume üles kõiki erakondi ja inimesi aitama kaasa kiriku võimalikult kiirele valmimisele.

Eesti Keskerakond pakub kõigile parteidele sõbrakätt ja usulise sallivuse deklaratsiooni koostamist ning alla kirjutamist," seisab juhatuse avalduses.

Riigikogu liige Kalle Laanet jäi täna Keskerakonna juhatuses eriarvamusele ja leiab, et Edgar Savisaar peaks partei juhi kohalt kõrvale astuma seniks, kui rahastamisskandaali asjaolud on kohtus selgeks vaieldud, peale tema oli juhatuses teisigi inimesi, kellel oli eriarvamusi ja küsimusi, kirjutas Postimees.ee.

Keskerakonna juhatusse kuuluvad peale juhatuse esimehe Edgar Savisaare veel  Enn Eesmaa, Kadri Simson, Mailis Reps, Kalev Kallo, Kalle Laanet, Deniss Boroditš, Aadu Must, Toomas Vitsut, Jüri Ratas, Arvo Sarapuu, Siret Kotka, Raivo Tammus, Marika Tuus, Mihhail Korb ja Peeter Võsa.

Hetkel kuum