Indrek Kald • 21. detsember 2010 kell 11:06

IRL: sotsid lahkugu Tallinnas koalitsioonist

Tallinna linnavolikogu liikme Siim Kabritsa (IRL) sõnul on sotsiaaldemokraatidel viimane aeg lõpetada Keskerakonna osas illusioonide loomine ning astuda välja Tallinnas Keskerakonnaga loodud võimuliidust.

"Viimaste Edgar Savisaart puudutavate sündmuste taustal oleks sotsidel aeg mõista, kuidas nende koalitsiooniparteis ja Tallinnas asju aetakse ja sellest omad järeldused teha," sõnas ta. "Täna on sotsidel aeg otsustada, kas jätkatakse ilusate õhulosside ehitamist või vaadatakse tõele näkku ja lahkutakse Tallinnas koalitsioonist," lisas Kabrits.

Tema sõnul on praegune võimuliit pelgalt sümboolne. "Tallinna juhitakse endiselt vaid ühe partei diktaadi all. Isegi linnaeelarve, mille lahtikirjutamist nõudsid sotsid veel see aasta, on endiselt linna poolt lahtikirjutamata ja avalikkuse eest varjus," sõnas linnavolinik.

Kabritsa hinnangul peaksid sotsid Keskerakonna osas loodud illusioonidest loobuma ja tegelikule olukorrale otsa vaatama. "Praegune koalitsioonipartneri koht Tallinnas on sotsidele tekitatud vaid eelseisvaid Riigikogu valimisi silmas pidades, kuna tänase seisuga oleksid sotsid ainus võimalik Keskerakonna partner," ütles Kabrits.

Hetkel kuum