Birjo Must • 11. jaanuar 2011 kell 11:00

Tartu hotell: majutusasutuste olukord paraneb

Tartu suurima hotelli Dorpat tegevjuhi Gea Puidaku kinnitusel on 2011. aasta alanud nii Tartu majutusasutuste kui ka hotelli jaoks paremini kui eelmised.

“Messidel käimise ja töö tulemusena on isegi Vene kliendid hakanud Tartut avastama, eriti Pihkva ja Peterburi ümbruse inimesed,” rääkis ta ja prognoosis, et aasta esimesed kuud tulevad umbes 10% võrra paremad kui mullu.

Puidaku sõnul on aasta kestnud vaid kümme päeva ja muudest suundadest ta veel rääkida ei oska. “Kui aga hetkel vaadata veidi selle aasta peale ette, siis tundub, et näiteks konverentsiturism hakkab taas jõudu koguma - küsitakse pakkumisi ja ollakse huvitatud kevadisest ja sügisesest konverentsihooajast,” kinnitas ta.

Võrreldes aastataguse ajaga paistavad Puidaku hinnangul esimesed kuud kindlasti paremad tulema. Tema sõnul on nii Dorpati kui ka Tartu ja Lõuna-Eesti jaoks aasta algus tihedam, kuna Otepääl toimub maailmakarika etapp ja samuti toob Tartu maraton piirkonda rohkem rahvast.

Kevadet ja suve on majutusasutustel rakse ette planeerida, kuna reisibürood alustavad sakslastele ja soomlastele müüki, kuid suve lähenedes võidakse ära öelda. Seega selgub tegelik maht kuu aega varem. Tartus on tulemas sel aastal olulisi üritusi, mis toovad siia kindlasti rohkem rahvast kui eelmisel aastal, arvas Puidak.

Täna avaldas statistikaamet novembri majutuse statistika, mille kohaselt peatus Eesti majutusettevõtetes 2010. aasta novembris 164 000 turisti. See ületas majutusettevõtete viimase kümnendi novembrikuu parima 2007. aasta tulemusi 6 protsenti.

Hetkel kuum