Kohus kartelliasjas

Koit Brinkmann 12. jaanuar 2011, 00:00

Nii lubas Kink Luudele, et nad esitavad idapiirkonnas konkurendist kõrgema hinnaga pakkumuse. Vastutasuks ei konkureerinud Veolia Keskkonnateenused läänepiirkonna hooldustööde hankele.

Info aitas Tänavapuhastusel õige pakkumise teha. Luude teavitas Kinki, et nende pakkumised mõlemasse piirkonda tehakse samas suurusjärgus. Kuna aga läänepiirkonna hooldustööd olid odavamad ja esitatavad pakkumused seetõttu idapiirkonda esitatavatest pakkumustest madalamad, võimaldas see info süüdistuse järgi teha Tänavapuhastusel konkurendist soodsama hinnapakkumise.

"Eks kohus otsustab, kas me oleme süüdi või mitte," sõnas Luude eile. Tema sõnul on hea, et juba aasta eest kohtusse saadetud asjas lõpuks istungi algus paika saadi.

Riigihanke tulemusena maksab Tartu linn kahe ja poole aasta pikkuste lepingute järgi idapiirkonna võitjale Veolia Keskkonnateenused 42 miljonit krooni ning läänepiirkonna võitjale Tänavapuhastuse ASile 38,7 miljonit krooni. Idapiirkonnas jäi kolmandaks AS Teho, läänepiirkonnas osales Teho kõrval ka OÜ Jaaksoni Linnahooldus.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:45
    Otsi:

    Ava täpsem otsing