Birjo Must • 11. jaanuar 2011 kell 12:46

Viru Hotell: tänavune aasta toob kindla kasvu

Hotelli täituvus paistab esimeste kuude jooksul oluliselt ilusam kui 2010. aastal ja tänavuselt aastalt ootame 5protsendilist tõusu, rääkis Viru hotelli haldava ASi Sokoteli tegevdirektor Anu Soosaar.

„Meil oli kaheksa esimest päeva maja 100 protsenti rahvast täis. Ma ei mäleta, et sellist asja oleks varem olnud,“ rääkis Soosaar põhjendades, et venelased on Tallinna enda jaoks puhkusepaigana leidnud.

Kuigi ka 2010. aasta oli edukas, siis selle aasta jaanuar ja veebruar tunduvad Soosaare sõnul tellimuste põhjal veelgi paremad. „Kriisiaastatega hinnad kukkusid ja info, et siia on taskukohane tulla, on inimestele juba kinnistunud. Ei saa ka jätta mainimata, et Eesti turundamine on olnud prioriteediks,“ põhjendas Soosaar ja lisas, et kaasa aitavad ka  kultuuripealinna tiitel ja näiteks ülehomme avatav Eesti esimese hotellimuuseum.

2010. aasta oli Soosaare hinnangul juba oluliselt parem, kuna nõudlus Tallinnas ja ka Viru Hotellis kasvas 14 protsenti. „Päris nii suurt tõusu sellel aastal kindlasti enam oodata ei ole, kuid oleks väga hästi, kui see jääks 5 protsendi piiresse,“ rääkis ta. Meil endal oli näiteks juulikuus täituvus 95% ja sealt kõrgemale tõusta on raske, lisas Soosaar.

Täna avaldas statistikaamet novembri majutuse statistika, mille kohaselt peatus Eesti majutusettevõtetes 2010. aasta novembris 164 000 turisti. See ületas majutusettevõtete viimase kümnendi novembrikuu parima 2007. aasta tulemusi 6 protsenti.

Hetkel kuum