EL plaanib pankadele rangemat tervisekontrolli

Sirje Rank 18. jaanuar 2011, 15:19

Euroopa Liidu pankade uued koormustestid tulevad rangemad kui läinud aasta läbikatsumine, võttes arvesse ka riiklike võlakirjade riski ja likviidsuse, ütles täna Euroopa Komisjoni finantsteenuste volinik Michel Barnier.

„Samuti vajame selget plaani selle kohta, mida testide järel teha,“ ütles Barnier pärast kohtumist ELi rahandusministritega.

Ühtlasi manitses volinik panku boonuste maksmist ohjeldama ajal, mil majanduse muud sektorid on raskustes, vahendas agentuur Bloomberg.

Rahandusministrid arutasid karmimaid kriteeriume pankade tervise kontrolliks, et taastada finantsturgude usaldus pangandussektori vastu. Läinud aastal läbi viidud testid osutusid liiga leebeks – edukalt läbisid selle ka Iirimaa pangad, mille probleemid paisutasid hiljem Iirimaa eelarvedefitsiidi enam kui 30%-le SKPst.

Uusi teste hakatakse läbi viima tulevast kuust.


 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. January 2011, 16:03
Otsi:

Ava täpsem otsing