Sirje Rank • 1. veebruar 2011 kell 14:29

Protestid levisid Jordaaniasse

Tuneesiast alanud ning praegu piirkonna suurimat riiki Egiptust raputavad protestid on levinud ka Jordaaniasse, kus kuningas Abdullah vahetas täna välja peaministri ning nõudis uuelt valitsusjuhilt „tõelise reformiprotsessi alustamist“.

„Jordaania režiim on surve all,“ ütles Brookings Doha Centeri uuringute direktor Shadi Hamid agentuurile Bloomberg. „Nad püüavad kuidagi reageerida, kuid nende reaktsioon ei vasta olukorra tõsidusele.“

„Ma arvan, et seisame potentsiaalselt silmitsi kogu Araabia maailma haarava demokraatliku liikumise või revolutsiooniga,“ jätkas ta.

Opositsioonigrupi Islami tegevusrinne peasekretär Hamzah Mansour ütles, et uute nimede asemel tahab grupp kogu protsessi muutmist. „Meie olukord nõuab kogu protsessi ülevaatust ja reaalseid reforme selles osas, kuidas moodustatakse valitsus, valitakse seaduseandjad ning kuidas toimub maksustamine,“ ütles ta.

Islami tegevusrinne on Moslemi Vennaskonna poliitiline haru.

Egiptuses kogunesid täna kümned tuhanded inimesed Kairo kesklinna, järgides üleskutset korraldada miljoni inimese protestimarss president Hosni Mubaraki võimult kukutamiseks.

Hetkel kuum