Apple aktsia püstitas taas hinnarekordi

Rait Rebane 07. veebruar 2011, 22:37

Investorid pole ka pärast Apple juhi Steve Jobsi lahkumist ettevõttesse usku kaotanud, täna kerkis tehnoloogia gigandi aktsia üle 1 protsendi ning püstitas keskpäeval uue hinnarekordi.

Vaatamata sellele, et Apple looja ning pikaajaline juht Steve Jobs terviseprobleemide tõttu ettevõtte tööst kõrvale astus, näitab ettevõtte aktsia stabiilset tõusu. Needham & Co. analüütik Charlie Wolf teatas täna, et tehnoloogia gigandi kahe peamise toote- iPadi ja iPhone’i müük näitab oodatust paremat kasvu ja tõstis aktsia hinnasihti 375 dollarilt 450 dollarini.

Wolfi uute arvutuste kohaselt müüdi kokku aastaga 300 miljonit nutitelefoni. Samuti tõi mees välja, et esialgu prognoosis ta Apple aastamüügiks 40 miljonit iPhone, kuid tegelikkuses suutis ettevõte müüa 47,5 miljonit telefoni.

Selleks aastaks prognoosib analüütik, et Apple müüb 75 miljonit nutitelefoni ning ettevõtte turuosa kasvab järgmise viie aastaga 16 protsendilt 22 protsendile.

Apple jätkuvale menukusele viitab USA sideoperaatori Verizoni uus rekordtulemus. Nimelt suutis Verizon esimese päevaga müüa ligi 500 000 iPhone’i, mis ületab eelmist rekordtulemust- 100 000 Motorola Droidi 24 tunniga 5 kordselt.

Täna keskpäeval lõi Apple aktsia lõi aegade hinnarekordi 353,25 dollarit, viimase aasta jooksul on ettevõtte aktsia kõikunud vahemikus 190,85-353,25 dollarit.  Pärastlõunaks on aktsia kerkinud võrreldes reedese sulgemishinnaga 1,43 protsenti 351,48 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. February 2011, 22:37
Otsi:

Ava täpsem otsing