Silvia Kruusmaa • 17. veebruar 2011 kell 8:13

Ansip: Savisaar annab Kremli tahte esindajale terekäe

Keskerakonna juhi Edgar Savisaare rahaskandaali ühe poole, Venemaa Raudteede presidendi Vladimir Jakunini saabumine Lasnamäe kiriku risti pühitsemisele jätab peaminister Andrus Ansipi sõnul kahtluse kõigile, kes plaanivad Jakuniniga kohtuda.

Ligi kahe miljoni euro suuruses võlas siplevale Keskerakonnale riigikogu valimisteks läinud aasta suvel küsitud kolme miljoni euro asemel 1,5 miljonit eurot lubanud Jakunin on üks neist, kes 13-liikmelise Venemaa delegatsiooniga saabub ülehomme Eesti pealinna linnapea Edgar Savisaare ja metropoliit Korneliuse kutsel Eestisse.

Kremli ja Venemaa peaministri Vladimir Putiniga tihedalt seotud Jakunini ja Savisaare rahaafääri ilmsikstuleku järel teatasid nii president Toomas Hendrik Ilves kui ka peaminister Andrus Ansip, et endise KGB ohvitseri käest Keskerakonnale raha küsimine ei ole Eestis kuidagi aktsepteeritav.

Ansip ütles Jakunini laupäevast Eestisse tulekut kommenteerides, et endiselt KGB ohvitserilt ja praeguselt Vene võimustruktuurides mõjukalt isikult raha mangumine on tema jaoks vale ja põlastusväärne: "Pole ju saladus, et Venemaal on piisavalt jõude, kes tahavad jätkuvalt kiskuda Eestit oma mõjusfääri ja suruda meile peale Moskva tahet."

Hetkel kuum