Saksamaa tõstab 8 euro võrra töötu abiraha

Katri Soe-Surén 22. veebruar 2011, 11:48

Saksa valitsus ja opositsiooniparteid jõudsid pärast pikka vaidlust kokkuleppele pikaajaliste töötute abiraha suurendamises.

Saksa töötud saavad alates maikuust juurde viis eurot kuus, sellele lisandub uuest aastast veel vähemalt kolm eurot. Abiraha tõusu peavad kinnitama veel parlamendi alam- ja ülemkoda ehk Bundestag ja Bundesrat.

Pikaajalise töötu abiraha (Hartz IV) saajaid on Saksamaal 4,7 miljonit täiskasvanut. Koos lisarahaga hakkavad nad kuus saama 364 eurot. Ühtlasi otsustati, et tulevikus toetab riik omavalitsusi senisest rohkem vaeste perede laste ja noorukite aitamiseks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    22. February 2011, 13:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing