Hongkongi majandus paisus tänu Hiinale

Fredy-Edwin Esse, California, Romet Kreek 23. veebruar 2011, 10:39

Läinud aastal kasvas Hongkongi majandus 6,8% võrra tänu ärisidemetele Hiinaga, vahendab BBC News.

Hiina erihalduspiirkonna Hongkongi majandusministri John Tsangi sõnul prognoosivad nad käesoleva aasta majanduskasvu vahemikuks 4-5%. Lisaks sellele avaldas ministeerium meetmed hinnatõusu ja inflatsiooni vastu võitlemiseks, eriti just kinnisvarasektoris.

Analüütikute sõnul on Hongkong kasu lõikamas järjest suureneva rikaste hiinlaste külastamisest, keda on köitnud suhteliselt odav Hongkongi dollar ja madalad intressimäärad. Seetõttu on sealsed kaubad ja investeeringud nagu kinnisvara hiinlaste jaoks odavamad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. February 2011, 10:40
Otsi:

Ava täpsem otsing