Alyona Stadnik • 17. märts 2011 kell 13:14

Terje Eipre: varga peas põleb müts

Pankrotihaldur Terje Eipre teatel on Nikolai Reismani poolt esitatud kuriteokaebus propagandistlik samm, millega mitmete kuritegude toimepanemises süüdistatav Reisman üritab mõjutada uurimisorganite tööd läbi avalikkuse.

„Minu vastu esitatud kaebus oli suunatud ajakirjandusele, mitte uurimisorganitele," kommenteeris Eipre.

Eipre märkis, Reisman on pankrotistunud ettevõtte Select Oil, jätnud hulga võlausaldajaid rahata ja on igati põhjust arvata, et seda on tehtud mitmeid seadusi rikkudes. "Tema suhtes on algatatud minu kuriteokaebuse alusel kriminaalasi, uurimine on kestnud aastaid ja Nikolai Reisman on tõenäoliselt toime pannud raamatupidamise kohustuse rikkumise, varjanud vara ja põhjustanud maksejõuetuse," lausus Eipre.

Loomulikult uurimisorganid otsustavad, kas Reismani väited antud kaebuse esitamise puhul vastavad tõele või mitte, lisas ta. "Tuletan vaid meelde, et  teadlikult valekaebuse esitamine on Eesti seaduste kohaselt karistatav ,“ sõnas Eipre. Pankrotihalduri sõnul on ta ka esitanud hagi Reismanilt dividendide tagasisaamiseks  13´941´487.- krooni ulatuses.

Põlevkiviõli ekspordiga tegelenud OÜ Select Oil NV omanik Nikolai Reisman esitas prokuratuurile avalduse, milles palub kontrollida, kas Terje Eipre on käitunud kuritegelikult.

Hetkel kuum