Katre Pilvinski • 20. märts 2011 kell 7:30

Liitlasväed pommitasid varahommikul Tripolit

Suurbritannia, USA ja Prantsusmaa ründasid täna varahommikul Liibüa liidri Muammar Gaddafi vägesid Tripolis.

Prantsuse hävitaja avas eile õhtul tule kohalike sõjamasinate pihta, vahendas BBC. Rünnakud on toimunud varahommikul pealinnas Tripolis ning Misratas, mis on Liibüa suuruselt kolmas linn. Liibüa riigitelevisiooni andmetel on rünnakutes hukkunud 48 inimest  ja 150 haavatud.

Pentagoni teatel on ameeriklased ja Britid tulistanud välja üle 110 raketi ning Prantsuse sõjalennukid avasid tule mässuliste valduses oleva Banghazi linna ründavate Gaddafi väeüksuste pihta. Washington teatas, et see on alles mitmejärgulise operatsiooni esimene etapp. Gaddafi lubas lääneriikide rünnakule vastata.

Suurbritannia peaminister David Cameron kinnitas, et Liibüa õhuruumis lendavad Briti sõjalennukid. Eile õhtul otsustasid USA, Euroopa ja Araabia maade juhid Pariisis alustada sõjaväelist tegevust Liibüa tsiviilelanikkonna kaitseks.

Hetkel kuum