Sirje Rank • 21. märts 2011 kell 15:41

Eurogrupp otsustas ära kriisifondi struktuuri

Euroala rahandusministrid otsustasid täna ära 2013. aastast loodava euroala alalise kriisifondi (ESMi) rahastamise – agentuuri Reuters andmeil garantiisid selles fondis enam ei kasutata, 80 miljardit eurot tuleb euroala liikmesriikidel sisse maksta fondi loomisel ning 620 miljardit eurot moodustab nn nõudmiseni kapital.

Fondi laenuvõimekus on sellisel juhul 500 miljardit eurot.

Võrreldes praeguse ajutise euroala kriisifondiga EFSF, on ESMist väljastatud abilaenud mõnevõrra odavamad (laenuraha hind pluss 200 baaspunkti kolmeks aastaks väljastatud laenult pluss veel 100 baaspunkti, kui laenu pikkus on üle kolme aasta), vahendas agentuur allikat nimetamata.

EFSFi laenudelt on marginaal praegu 300 baaspunkti kolmeaastase tähtajaga laenudelt ning 400 baaspunkti enam kui kolmeks aastaks võetud laenudelt. Lisaks veel ühekordne tasu 50 baaspunkti ulatuses.

Hetkel kuum