• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kiviõli Keemiatööstus võib koondada 656 inimest

  Kiviõli Keemiatööstuse juhtkond teatas ametiühingule ja töötukassale, et põlevkivi puuduse tõttu lõpetab õlitehas töö ning on sunnitud kollektiivlepingu töötajatega üles ütlema, mille tõttu jääb 1. maist tööta 656 inimest.

  Eelmise nädala lõpul saatis ettevõtte direktor riigikogule, valitsusele ja ministeeriumidele kirja, milles ta kinnitas, et Kiviõli Keemiatööstus on sunnitud majandustegevuse lõpetama. Põhja-Kiviõli II põlevkivikarjääri alale jäävate maade elanikud taotlevad kohtult ettevõttele väljastatud kaevandamisloa tühistamist ning esialgse õiguskaitse korras Tallinna halduskohus selle ka keelas, teatas ERR.
  Novembris 2008 väljastas keskkonnaministeerium keemiatööstusele kaevandamisloa Põhja-Kiviõli II põlevkivikarjääris, Tallinna ringkonnakohus tühistas aga eelmise alguses ministeeriumi loa ümberkaudsete maade omanike kaebusel.
  Valitsus on Kiviõli keemiatööstuse 2009. aasta novembris esitatud avalduse alusel alustanud ka Põhja-Kiviõli II põlevkivikarjääri alale jäävate maade sundvõõrandamise protsessi.
  Enam kui 330 hektarit maast, kus riik lubas keemiatööstusel põlevkivi kaevandada, kuulub kütuseärimees Nikolai Reismanile, keda Kiviõli Keemiatööstus süüdistab maade kokkuostmises spekulatiivsetel eesmärkidel.
  "Mind paneb imestama, kuidas saab tõsiselt võtta Toomas Tamme (Kiviõli Keemiatööstuse üks omanik – toim) järjekordset tühja ähvardust Kiviõli tehase sulgemisest, kui oleme seda juttu juba aastaid kuulnud," ütles Reisman Delfile.
  "Selle asemel, et tegeleda Kiviõli Keemiatööstuse tehnoloogiliste ja juhtimisprobleemide lahendamisega ning investeerida ettevõtte kaasajastamisse, tegeleb omanik hoopis Kiviõli linnaelanike seas paanika külvamisega, eesmärgiga avaldada mõju kohtule ning pressida välja erisoodustusi," lisas Reisman.
  "Kui vaatame põlevkivitööstuse sektoris toimuvat, siis näeme, et tegemist on väga perspektiivikaga valdkonnaga, mis kindlasti ei salli ühtegi tühja kohta. Näiteks arendab Eesti Energia projekte USAs ja Jordaanias, VKG ehitab uue tehase ning ainult pime võib arvata, et Kiviõli linna elu seiskub vastutustundetu ja lohaka tööandja kadumisel," rääkis Reisman ning kinnitas, et Kiviõli elanikel pole vaja karta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Nafta hind tõuseb kuuendat päeva ja lõppu ei paista
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: ärikinnisvara trendidest ja IT-sektori tööjõuprobleemidest
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
Sakslased valivad Merkelile mantlipärijat
Saksamaa valib pühapäeval parlamendi uue koosseisu, mis omakorda lõpetab ka Angela Merkeli valitsemisaja, vahendab Reuters.
Saksamaa valib pühapäeval parlamendi uue koosseisu, mis omakorda lõpetab ka Angela Merkeli valitsemisaja, vahendab Reuters.