Anne Oja • 7. aprill 2011 kell 12:41

Sponsor Saku ootab rahvusvahelise suusaliidu otsust

Saku Õlletehas võib Andrus Veerpalu positiivse dopinguproovi valguses Suusaliiduga sõlmitud sponsorlepingut muuta, kuid enne lõpliku otsuse langetamist oodatakse ära rahvusvahelise suusaliidu FIS otsus.

Tänast teadet Eesti esisuusataja Andrus Veerpalu positiivsest dopinguproovist kommenteerib Saku Õlletehase juhatuse esimees Veli Pekka Tennilä.

Saku Õlletehase jaoks on tänane dopinguuudis väga ebameeldiv üllatus.  Arusaadavalt pole dopingu kasutamine vabandatav ja iseenesest mõistetav eeldus ning Saku Õlletehas nõuab kõigilt toetatud sportlastelt ausate spordireeglite järgmist. Vastav punkt Maailma Antidopingu Agentuuri reeglite järgimisest on sees ka Saku Õlletehase ja Eesti Suusaliidu vahelises koostöölepingus.

Enne seisukoha avaldamist võimalike muudatuste kohta koostöölepingutes vajame veidi aega, et värskelt meieni jõudnud uudise valguses lõplik seisukoht kujundada. Loomulikult oleks meil väga hea meel, kui Andrus Veerpalu suudaks tõestada oma süütust, kuid see tundub täna avaldatud uudiste valguses keeruline. Samas ei ole see võimalus välistatud, mistõttu ootame enne Saku Õlletehase lõplike seisukohtade avaldamist ära rahvusvahelise suusaliidu FIS otsuse.  

Saku Õlletehasel on äärmiselt kahju, et selline juhtum aset leidis ja loodame väga, et see ei mõjuta Eesti ühe populaarseima spordiala tulevikku ning noorte sportlaste motivatsiooni ausalt uute tipp-saavutusteni pürgida.

Hetkel kuum