Tomingas: Baltplastil Arco Vara kohta 40 küsimust

Kadrin Karner 04. mai 2011, 10:47

Toomas Tooliga seotud Arco Vara aktsionäril Baltplast OÜ-l oli börsiettevõtte viimaste aastate tehingute kohta umbes 40 küsimust, ütles Arco Vara nõukogu esimees Richard Tomingas. 

„Aktsionär Baltplast OÜ esitas Arco Varale teabenõude ca 40 küsimusega nelja viimase aasta jooksul tehtud tehingute kohta,“ ütles Tomingas. Ta lisas, et kuna kõikidele küsimustele vastamine on vastuolus Arco Vara poolt võetud lepinguliste kohustustega oma tehingupartnerite ees ja võib kaasa tuua kahjunõudeid, paljastaks ärisaladusi ning ka muus osas võib kahjustada Arco Vara ärihuve, siis seda teabenõuet rahuldada ei saa.

„Küll aga leidsime, et saame nõustuda erikontrolli läbiviimisega nendes küsimustes sõltumatu ja professionaalse audiitorbüroo poolt, kes saaks täieliku ligipääsu vajalikule infole ja saaks kokku panna raporti, mis konfidentsiaalset infot ei avalikusta, ning loodetavasti võtab see maha edasised spekulatsioonid,“ avaldas Tomingas lootust.

Nõukogu esimees lisas, et aktsionärid peavad arvestama, et erikontrolli läbiviimine tuleb aktsionäride enda vara arvel ja pole kõige odavam. „Lisaks muidugi häirib äriühingu tööd, millest on kahju, kuid ma ei pea erikontrolli väga dramaatiliseks, see on seaduses ette nähtud normaalne osa avaliku ettevõtte elust,“ märkis Tomingas.

Ta kinnitas, et Arco Varal puuduvad muud suhted Baltplastiga.

Arco Vara juhatuse seisukoht erikontrolli korraldamise kohta on toodud dokumendis "Aktsionäri ettepanekud üldkoosoleku päevakorrale ja otsuste projekt". Seal on kirjas, et Arco Vara juhatus leiab, et on otstarbekas erikontrolliga nõustuda.

Ühtlasi tehti ettepanek, et erikontrolli võiks teha Ernst & Young ja erikontrolli maksimumsuurus võiks olla 18 000 eurot.

Baltplastile kuulub üle 18,92% Arco Vara aktsiatest. Baltplasti omanikuks on Toomas Tooli kontrollitav Esmar. Toomas Tool ise erikontrolli taotlemist kommenteerima ei soostunud.

Siin on Toomas Tooli 40 küsimust Arco Varale:

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. May 2011, 17:03
Otsi:

Ava täpsem otsing