Swedbank: Baltika kahjum oli ootuspärane

Katre Pilvinski 06. mai 2011, 10:04

Baltika puhaskajum 2,4 mln eurot vastas igati Swedbanki ootustele, sõnas panga analüütik Risto Hunt.

"Baltika eile avaldatud esimese kvartali tulemused olid ootuspärased," sõnas Hunt ja lisas, et müügikäive, mis oli juba varasemalt teada, kasvas 6,6% võrreldes aastataguse perioodiga. "Brutomarginaalist, mis paranes tervelt 360 baaspunkti võrra 50%-le, võib järeldada, et müügi kasv ei tulnud pelgalt toodete hinnaalanduste arvelt," märkis analüütik.

Hunt ütles, et kuigi müügi- ning üldhalduskulude osakaal käibest langes, lõpetati esimene kvartal tänavu 2,1 mln euro suuruse ärikahjumiga, äritulemuse marginaal siiski paranes veidi võrreldes aastataguse perioodiga. "Ka puhaskajum 2,4 mln eurot vastas igati Swedbanki ootustele."

"Väga positiivne on, et Baltika on lõpuks otsustanud lahkuda Poola turult, mis on siiani kahjumlikult töödanud. Poolast lahkumine kindlasti parandab ettevõtte kasumlikkust ja rahavooge, sest siiani on selle regiooni tegevus vaid raha söönud," sõnas Hunt.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. May 2011, 10:04
Otsi:

Ava täpsem otsing