7. mai 2011 kell 9:00

Ülo Kaasik: kaalusin kandideerimist hoolega

Reedel Eesti Panga asepresidendiks valitud Ülo Kaasiku sõnul kaalus ta kandideerimise otsust hoolega, samas võttis ta seda kui Eesti Panga presidendi tunnustust tema senisele tööle rahapoliitika osakonna juhatajana.

Mida tähendab Teie jaoks Eesti Panga asepresidendi töökoht?Kindlasti tähendab see oluliselt suuremat vastutust, kohustust ning koormust ning teisalt annab ka võimalusi arenemiseks.

Kuidas langetasite otsuse, et olete nõus oma kandideerima asepresidendi kohale? Tegemist on väga vastutusrikka ametiga, mis paratamatult hakkab oluliselt mõjutama minu igapäeva tegemisi. Seetõttu tuli ka hoolega järele mõtelda ning ka kodustega konsulteerida, kas ma olen valmis seda rolli kandma. Samas võtsin seda ka kui presidendi tunnustust enda ja oma kolleegide senisele tööle ning asepresidendina saan neid suundi edasi toetada ja arendada.

Milline on Teie nägemus või plaan seoses Eesti Panga edasise käekäiguga?Minu arvates on Eesti Pank oma ülesandeid täitnud väga asjatundlikult ja hästi ning esmatähtis on tagada, et meile seadusega antud ülesanded saaks sama hästi täidetud ka tulevikus.Suurim väljakutse on edasi arendada Eesti Panga teadmisi ja võimekust euroala rahapoliitika tegemistes, et olla võrdväärne ja usaldusväärne partner teistele euroala keskpankadele. Selle käigus on loomulikult tähtis säilitada Eesti Panga arvamusliidri roll Eesti majanduse analüüsimisel.

Eesti Panga nõukogu kiitis reedel heaks asepresidendikandidaadid Ülo Kaasiku ja Madis Mülleri.

Ülo Kaasik astub asepresidendi ametisse 9. juulist. Tema palk hakkab olema 5500 eurot kuus. Kaasik töötab praegu Eesti Panga rahapoliitika osakonna juhatajana. Varem on ta töötanud Eesti peaministri majandusnõunikuna ja Eesti Pangas majanduspoliitika allosakonna juhatajana ning majandusuuringute osakonna analüütikuna. Kaasikul on Tartu Ülikooli bakalaureusekraad ettevõttemajanduse erialal ja Tallinna Tehnikaülikooli teadusmagistri kraad rahvamajanduse erialal.

 

 

Autor: Kadrin Karner, Maire Kasemaa

Hetkel kuum