Sampo: pangad analüüsivad karmimate nõuete mõju

Anne Oja 09. mai 2011, 17:22

Nii regulaatorid kui finantsgrupid alles analüüsivad 2013. aastast karmistuvate reeglite võimalikku mõju laenuandmisele, ütles Sampo Panga personaal- ja jaepanganduse direktor Tõnu Vanajuur.

"Meie hinnangul on praegu ennatlik spekuleerida Basel III väga komplitseeritud reeglite mõju üle konkreetsete laenutoodete marginaalidele," sõnas Vanajuur. "Praegu teevad nii regulaatorid kui ka finantsgrupid mõjuanalüüse. Usume, et selgus saabub järgnevate kvartalite jooksul."

Tänane Kauppalehti kirjutas, et eluasemelaenude marginaalid on tugeva tõususurve all, kuna nn Basel III reeglid seavad pankadele karmimad nõuded. See omakorda tähendavat kulude kasvu, mida püütakse korvata tulu teenimisega eluasemelaenudelt.

OP-Pohjola grupi juht Mikko Hyttinen prognoosis samas, et eluasemelaenude laenumarginaalid kahekordistuvad aastatel 2013–2019. Praegu on eluasemelaenu marginaal Soomes ca 0,8%, kuid aastaks 2019 võib see juba küündida 1,5%-le.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    09. May 2011, 17:22
    Otsi:

    Ava täpsem otsing