Eesti kaotas suhkrutrahvi vaidluse

Silvia Kruusmaa 26. mai 2011, 09:02

Suhkrutrahvi vaidluses sai Eesti Euroopa Kohtust ränga, kroonides mitmesaja miljonilise hinnalipikuga tagasilöögi, kuna kohus leidis, et kodumajapidamiste kokku ostetud suhkrut kogu suhkrutrahvist maha arvata ei tohi.

Suhkrutrahvivaidluses Eesti üks kord juba õiguseta jätnud Euroopa Kohus ei võtnud arutusele kaebust, milles Eesti rõhus tõsiasjale, et suur osa Eestile määratud üleliigse laovaru kogusest oli kokku ostetud mitte ettevõtete, vaid kodumajapidamiste poolt, vahendas ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".

2004. aastal ELiga liitujad pidid üleliigsed laovarud kõrvaldama või nende eest tasu maksma, et vältida Euroopa Liidu siseturu moonutamist. Kodune moosisuhkur turgu ei moonutanuks, oli Eesti väide lühidalt kokku võetuna.

"Euroopa Kohus leidis, et Eesti kaebust menetlusse ei võeta ja sellega kadus ka lootus Euroopa Liidule makstud 580 miljonist kroonist enam kui kakssada miljonit tagasi saada," ütles põllumajandusministeeriumi asekantsler Andres Oopkaup.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. May 2011, 09:02
Otsi:

Ava täpsem otsing