Moskva Panga nõudel on veerand Krediidipanga aktsiatest arestitud

Väinu Rozental 18. juuni 2011, 09:07

Harju maakohus on Moskva Panga nõudel arestinud 27,57% Krediidipanga aktsiatest, mis on Olix Holdings Limited, Lazuron Investments Limited, Firmex Investeeringud OÜ ja Genovia Invest OÜ väärtpaberikontodel.

Arest on seotud Moskva Panga endise presidendi poolt enne ametist lahkumist sõlmitud aktsiate müügilepingutega, teatas Krediidipank.

Firmex Investeeringud OÜ esindaja vandeadvokaat Toomas Vaheri sõnul on Moskva Panga nõuded seni ebaselged, kuna Moskva Pank ei ole teadaolevalt kohtule hagi esitanud, vaid üksnes hagi tagamise avalduse.

"Aktsiate omandamine Firmex Investeeringute ja Genovia Investi poolt on senise info kohaselt toimunud seaduslikult ja kehtivate müügilepingute alusel,“ selgitas Vaher. „Vaidluse tõusetumine tundub pigem olevat seotud võimuvahetusega Moskva Panga tippjuhtkonnas, mitte niivõrd tehingute endiga. Hagi esitamise korral on Firmex Investeeringud valmis oma positsiooni loomulikult kaitsma."

Kõik osapooled on kinnitanud soovi lahendada arusaamatused läbirääkimiste teel ning koostöös otsitakse lahendusi kujunenud olukorrale.

Omanikevaheline vaidlus ning aktsiapaki arest ei mõjuta Krediidipanga igapäevast toimimist ega kliendisuhteid.

Krediidipanga asutamisest alates on ettevõtte juhtkond ja võtmeisikud kuulunud ka panga omanikeringi. Seni peamiselt koduturule orienteeritud pank avas tänavu mais esimese filiaali Läti pealinnas Riias.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. June 2011, 08:46
Otsi:

Ava täpsem otsing