Iiri ja Portugali võlakirjade pealt saab teenida

Fredy-Edwin Esse, California 07. juuli 2011, 12:30

Euroopa viimase kümnendi edukaim võlakirja fondihaldur Sandor Steverink ennustas õigesti Portugali reitingu alandamist ning tema sõnul on kohe järgnemas ka Iirimaa. Siis on õige aeg osta, leiab Steverink.

Taani kindlustusandjas Delta Lloyd 26 miljonit eurot haldav kaasjuht Steverink plaanib osta Iiri võlakirju kohe, kui need rämpsu staatusse alandatakse ehk juhtub sama, mida tegi Moody's Investors Service Portugali krediidireitinguga teisipäeval.

Käärid euroala "pahade ja heade poiste" vahel on juba väga laiaks läinud. Bloombergi andmetel nõuavad investorid  Portugali 10aastase võlakirja hoidmise eest 10,13% suuremat tootlust kui samaväärse Saksamaa võlakirja puhul. Vahe oli nii suur viimati 1997. aastal.

"Arenevatelt turgudelt oleme õppinud, et täielik taastumine toimub alles pärast korralikku restruktureerimist," ütles 40aastane Steverink Bloombergile. "Meie arust on see hädavajalik Kreekale ning lõppude lõpuks ka Iirimaale ja Portugalile. Me eelistame Iirimaad Portugalile."

Steverinki Delta Lloyd Instl Obligatie LT fond on alates 2001. aastast toonud investoritele sisse keskmiselt 5,8% aastas, mis teeb sellest parima üle 500 miljoni eurose kapitaliga eurodes hinnatud valitsusvõlakirjade fondi läinud kolme, viie ja 10 aasta lõikes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. July 2011, 12:30
Otsi:

Ava täpsem otsing