Portugali ja Iirimaa  võlakirjade intressimäär juba 11-13%

Birjo Must 17. juuni 2011, 16:44

Portugali võlakirjad kukkusid ja Kreeka võlakirjade intressimäärad püsisid rekordtasemetel kui Saksa kantsler Angela Merkel ja Prantsuse president Nicolas Sarkozy valmistusid kohtumiseks, kus arutatakse Kreeka võlakriisi võimalikke lahendusi.

Portugali 10-aasta pikkuste võlakirjade intressimäärad tõusid täna pealelõunal 24 baaspunkti võrra, saavutades euroala rekordi 11,11%.  Samal ajal on riigi kahe-aastaste võlakirjade intressimäärad langenud kahe baaspunkti võrra 13,06%-le. Kreeka kahe-aastaste väärtpaberite intressimäärad langesid 35 baaspunkti võrra 28,25%le, pärast eilset 30%-list rekordit. 10-aastaste võlakirjade intressimäär langes 17,5%-le.

Iirimaa kahe aastaste võlakirjade intressimäär tõusis esmakordselt 13%ni, saavutades isegi 13,11% taseme. 10-aastaste võlakirjade intressimäär langes 11,69%le. 

“Teie probleem on see, et on väga ebatõenäoline, et selline poliitiline süsteem töötab,” viitas endine USA Föderaalreservi esimees Alan Greenspan sellele, et välja käidud lahendused ei päästa Kreekat kriisist. “Võimalused, et Kreeka ei muutu maksejõuetuks, on väga väikesed.”

Saksa võlakirjade intressimäär tõusis 3 baaspunkti võrra 2,95%-le. Saavutades eile 2,91% protsendi taseme, mis on madalaim alates 11. jaanuarist. Kahe-aastaste võlakirjade intressimäärad tõusid 5 baaspunkti 1,5%-le. Eile kukkusid need 1,43%-le.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. June 2011, 16:44
Otsi:

Ava täpsem otsing