11. juuli 2011 kell 13:54

Merkel: Itaalia peab end ise aitama

Saksamaa kantsler Angela Merkel usub, et Itaaliale pole abipaketti vaja, piisab kui valitsus massiivselt säästma hakkab.

Angela Merkel kutsus Itaaliat täna üles kiiresti vastu võtma säästueelarve, vahendab Spiegel Online. Sellega annaks riik olulise signaali, usub Merkel. „Ma usun kindlalt, et Itaalia suudab täpselt sellise eelarvekava kinnitada,“ ütles eile õhtul peaminister Silvio Berlusconiga telefoni teel vestelnud kantsler.

Merkel oli ühtlasi skeptiline plaanide osas reageerida taas teravnenud eurokriisile uute päästemehhanismidega. Itaalia peab end eelkõige ise päästma, usub kantsler, kuid lisas, et kõik eurotsooni riigid on „kindlalt otsustanud“ kaitsta ühisraha stabiilsust.

Merkel on selle poolt, et Euroopa Liit otsustaks kiiresti ära Kreeka uue abipaketi. Täna on Brüsselis koos eurotsooni rahandusministrid, kes arutavad nii Kreeka küsimust kui ka ametlikult mitte kavas olnud Itaalia probleemi.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum