Silvia Kruusmaa • 14. juuli 2011 kell 6:19

Pajula: euro asemel võib tulevikus olla kaks uut valuutat

SEB Panga ökonomisti Hardo Pajula sõnul on üsna tõenäoline, et tulevikus on euro asemel vähemalt kaks valuutat.  

Pajula sõnul on Itaalia olukord halb, näitajaid on selle kohta palju, alates suurest riigivõlast ja pankade kehvast olukorrast, lõpetades sisepoliitika ebastabiilsusega.

Küsimusele, kas eurotsoon suudaks Itaalia vajadusel välja aidata, vastas Pajula, et tema isiklik arvamus on, et ei suuda, Itaalia langemine oleks ka eurotsooni lõpp. Pajula rääkis veel, et midagi haljendavat lähiajal Euroopa majanduses ei paista ja liikumine uude tasakaalupunkti saab olema keeruline. Pajula sõnul on üsna tõenäoline, et tulevikus on euro asemel vähemalt kaks valuutat – üks Euroopa põhjapoolsetel riikidel ja teine lõunas asuvatel riikidel.

Hetkel kuum