15. juuli 2011 kell 12:32

Itaalia lubab välksaneerimist

Itaalia rahandusminister Giulio Tremonti lubab ajalehes Wall Street Journal riigi välkkiiret saneerimist.

Itaalia rahandusministri Giulio Tremonti sõnul toimub riigi eelarvedefitsiidi vähendamine kiiremini kui varem plaanitud. Nii sel kui tuleval aastal saab puudujääk olema väiksem, seda tänud karmile säästukursile.

Veel täna õhtul peaks Rooma parlament kinnitama uue karmi säästupaketi. „Me tegime kõik, mis vaja,“ ütles Tremonti. „Veel mitte kunagi varem ei ole Itaalia eelarvet kolme päevaga kinnitanud.“

Finantsturgude survel suurendas Itaalia säästupaketti 47 miljardilt eurolt 79 miljardile. Itaalia minister süüdistab Euroopa Liidu poliitikuid ühtlasi egoismis ja lokaalpatriotismis, väites et kriisi oleks vaja rohkem kokku hoida. „Olen eurovõlakirjade poolt,“ ütles Tremonti, kelle väitel annaksid need ühtse Euroopa tunde. Saksamaa on siiani kindlalt nende võlakirjade vastu olnud.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum