12. juuli 2011 kell 6:31

Eurogrupp andis Kreekale ajapikendust

Eurotsooni rahandusministrid otsustasid anda Kreekale võlakriisist väljatulekuks rohkem aega, pikendades abilaenu tagasimakse tähtaegu ja alandades intresse.

Uues abipaketis kokkuleppele ei jõutud, nagu ka mitte erasektori osalemises Kreeka päästmises.

Millised uued Kreekale plaanitavad konkreetsed tingimused on, esialgu ei avalikustatud. Intresse sel aastal korra juba langetati, ühe protsendi võrra 4,8 protsendile. Samuti pikendati abilaenu tagasimakse tähtaega seitsmele aastale.

Eilne kriisiistung Brüsselis kestis ligi üheksa tundi, vahendab Spiegel Online. Teist abipaketti Ateenale ei kinnitatud, kuid see peaks varsti koos olema. Esimene, 110 miljardi euro suurune abipakett ei ole piisavalt suur, et võimaldada riigi stabiliseerimist.

 

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum