Suurinvestorid asusid Baltikat toetama

Raivo Sormunen 13. juuli 2011, 22:35

Baltika täna õhtuse teate kohaselt on kolm ettevõtte suuraktsionäri garanteerinud 4,63 miljoni Baltika täiendava aktsia märkimise ja lisaraha kaasamise ettevõttesse. Suurinvestorite huvi on veidi suurem kui Baltika 4,3 miljoni aktsia suurune täiendav emissioon ette näeb.

Baltika sõnul otsustas täna toimunud nõukogu lükata edasi aktsiate märkimise alguskuupäeva ja tasumise päeva, kuna  Baltika emissiooni garanteerijate hulk on suurenenud.
Täiendav aktsiate pakkumine algab eeldatavasti 19. juulil 2011. a., kuna Finantsinspektsiooni juhatus on võtnud Baltika prospekti registreerimise küsimuse oma 15. juuli 2011. a. koosoleku päevakorda, märkis Baltika börsile edastatud teates.

Baltika suuraktsionär KJK Fund Sicav-SIF on garanteerinud 2,143 miljoni uue aktsia märkimise, aktsionär E.Miroglio S.A. on garanteerinud 2,157 miljoni aktsia märkimise ja aktsionär East Capital Baltic Fund on garanteerinud 0,333 miljoni aktsia märkimise.

Kokku on kolm suuromanikku andnud seega garantii 4,63 miljoni lisaaktsia märkimiseks, mis on veidi enam Baltika nõukogu 27. juuni plaanist kaasata ettevõttesse 4,3 miljoni aktsia emiteerimise näol hinnaga 0,7 eurot aktsia kohta 3,01 miljonit eurot.

Baltika esialgne plaan oli emiteerida täiendavalt 3,15 miljonit aktsia väljalaskehinnaga 1,00 euro aktsia kohta, kuid aktsia hinnalanguse tõttu tuli pakkumishinda alandada.

Baltika aktsia tõusis täna enne garantiiteate börsile teatamist 9,33%, tasemeni 0,504 eurot.

Arvestades, et tänane aktsiahind on üksjagu allpool uute aktsiate garanteeritud emissioonitaset võib oodata väärpaberile homme korralikku hinnarallit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. July 2011, 22:35
Otsi:

Ava täpsem otsing