15. juuli 2011 kell 7:15

VIDEO: "Meie hea elu on müüt"

Eesti suurima tuuleenergia tootja Nelja Energia omanikeringi kuuluv Martin Kruus ütleb, et tuule-energiatootjate hea elu ja suured kasumid on müüt.

Seda, et investoritele ei ole tegemist atraktiivse valdkonnaga, näitab juba see, et tuuleenergiatootjaid on vähe.

Nelja Energia tuuleparkide võimsus on praegu 90 MW. Eestis töötavate tuuleparkide võimsus kokku 150 MW. Teine suurem tegija on Eesti Energia (50MW). Pikaajalise arengukava järgi peaks tuuleparkide koguvõimsus olema 2018. aastaks 900 MW.

Nelja Energia omanikeringis on EBRD, Martin Kruus, Kalle Kiigske, Jüri Mõis, Hannes Tamjärv, Aivar Berzin, Peeter Mänd. Hiljuti lisandus omanikeringi ka Skype eestlastest loojate investeerimisfirma ASI.

Autor: Kadri Bank, Aivar Hundimägi

Hetkel kuum