Romet Kreek • 23. august 2011 kell 8:49

Euroala tootmisaktiivsus on nõrk

17liikmelise euroala tootmisaktiivsus langes augustis, kuid üldine erasektori aktiivsus jätkas kasvu tagasihoidlikus tempos, selgus piirkonna ostujuhtide indeksi esialgsest näidust, vahendab MarketWatch.

Euroala tööstussektori majandusaktiivsust peegeldava PMI-näitaja (Purchasing Managers Index) langes juuli 50,4-t 49,7-le, kuid tuli prognoositust 49,5-st kõrgem. Näit alla 50 tähistab aktiivsuse kahanemist, üle 50 aga kasvu. Augusti teenuste PMI kahanes juuli 51,6-lt 51,5-le. Koond-PMI näitaja jäi seisma 51,1-le. 

Saksamaa mõlemad vastavad indikaatorid näitasid majanduse taastumise algusest ehk 2009. aastast alates väikseimat kasvu.

PMI numbrid tõstavad väljavaadet, et euroala majanduskasv võib kolmandas kvartalis tulla veel nigelam, kui teise kvartali pettumust valmistanud 0,2protsendine kasv (võrreldes eelnenud kvartaliga), ütles Markiti peaanalüütik Chris Williamson.

Hetkel kuum