Silvia Kruusmaa • 24. august 2011 kell 14:43

Savi: ma ei üritanud Veerpalu skandaali varjata

Suusaliidu ekspresident Toomas Savi ei ole nõus FIS-i väitega, et ta üritas Andrus Veerpalu positiivset dopinguproovi varjata.

Rahvusvahelise suusaliit (FIS) kinnitas Veerpalu apellatsioonile vastates, et Savi võttis ühendust FIS-i peasekretäri Sarah Lewisega ning uuris, kas Veerpalu positiivset dopinguproovi oleks võimalik varjata. Savi olevat põhjendanud, et Veerpalu on karjääri tervislikel põhjustel lõpetamas.

"Kuna ma teadsin üsna täpselt, mis seis on Andrus Veerpalu põlvega, siis ma informeerisin FISi peasekretär Sarah Lewist sellest, et suure tõenäosusega Andrus Veerpalu isegi võib-olla ei võistle maailmameistrivõistlustel," kommenteeris Savi ERR-i raadiouudistele.

"Sealt võis tekkida mõningane arusaamatus, aga minu teema ei seisnenud kindlasti selles, kas on võimalik, et dopinguasja ei käsitleta juhul, kui Veerpalu karjääri lõpetab," kinnitas ta.

Hetkel kuum