Elmar Ots • 30. august 2011 kell 11:29

Euroopa päästmine venib paavsti pärast

Saksamaa parlament lükkas nädala võrra edasi Euroopa stabilisatsioonifondi tehtava panuse suurendamise otsustamise. Seekord on pakilise asja venimises süüdi… paavst.

Saksamaa parlament võtab EFSFi tehtava panuse suurendamise käsile varemlubatust nädal hiljem ehk alles 29. septembril, väidab Wall Street Journal. Nimelt väisab Saksamaad 22.-25. septembrini Rooma paavst Benedictus XVI ning paljud rahvaesindajad olevat hõivatud visiidiga seotud toimingutega, selmet üritada kärisevat rahaliitu päästa.Kantsler Angela Merkeli parteikaaslane Michael Meister väidab samas eeldavat, et võimuliidul on asjas üksmeel ning ka tähtsamad opositsiooniparteid ehk sotsiaaldemokraadid ja rohelised toetavad EFSFi tehtava panuse tõstmist 250 miljardilt 440 miljardi euroni.

Hetkel kuum