Anne Oja • 18. september 2011 kell 4:30

Tallinn peab pühapäeval autovaba päeva

Pühapäeval, 18. septembril, soovitab Tallinna linnavalitsus eelistada liiklusvahendina jalgratast ning jätta auto koju.

Jalgrattahuvilistele pakub linnavalitsus välja kaks ühissõidu marsruuti – Põhja-Tallinn – Haabersti – Mustamäe või Kadriorg – Lasnamäe – Pirita. Ühissõidul tehakse peatused huvitavate objektide juures ja tutvustatakse Tallinna mänguväljakuid. Kõndimisesõpru aitab Vabaduse väljakul spordiklubi Liikumine, mis korraldab projekti „Käi jala! Tervisekõnd“ raames jalutusmatka ümber vanalinna.

Autovabal päeval saab tervisetelgis mõõta ka keha rasvaprotsenti, vererõhku ja teisi tervisenäitajaid. Avatud on sammulugejate laenutus.

Tallinna linn korraldab autovaba päeva Euroopa autovaba nädala raames.

Päevakava:12 Autovaba päeva ja keskkonnakampaania „Prügihunt“ avamine12- 16 Tervisetelk ja Prügihundi jäätmeinfolava Vabaduse väljakul12- 13.15 Registreerumine jalgrattamatkadele13- 13.15 Virgutusharjutused MyFitness treeneriga13.30 I jalgrattamatk Vabaduse väljakult  lõpp-punktiks Tallinna Loomaaed.13.30 Jalgsimatk MyFitnessi treeneri juhendamisel mööda kesklinna rohealasid13.45 II jalgrattamatk Vabaduse väljakult lõpp-punktiks Tallinna Botaanikaaed

Hetkel kuum