20. september 2011 kell 8:00

Kreeka paneb euro rahvahääletusele?

Kreeka peaminister Giorgos Papandreou plaanib kohaliku meedia teatel korraldada rahvahääletuse Kreeka jäämisest eurotsooni liikmeks.

Rahvahääletus aitaks peaministril reageerida kreeditoride ja meeleavaldajate üha kasvavale survele ning tugevdada valitsuse mõju võlakriisi lahendamisel, kirjutas Kreeka ajaleht Kathimerini.

Lähipäevil on valitsuses arutlusel seaduseelnõu, mis sillutaks teed vastavale referendumile. Seni on Papandreou rahvahääletuse tagasi lükanud, kuid nüüd on jõudnud peaminister arusaamisele, et see samm aitaks tugevdada valitsuse seljatagust säästuplaani elluviimisel. Valitsuskabinet on referendumi osas lõhestunud. Mõned ministrid eelistaksid korraldada ennetähtaegsed valimised, teised jälle sooviksid vältida nii valimisi kui referendumit. 

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum