• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saabile veel üks võimalus

  Ellujäämise eest võitlev autotootja Saab sai täna veel ühe võimaluse -  Rootsi kõrgema astme kohus rahuldas Saabi pankrotikaitse taotluse, et võimaldada ära oodata Hiina investorite investeering, vahendas agentuur Reuters.

  Läinud aastal päästis Saabi Hollandi firma Spyker, mis sulgemisohus autootja USA General Motorsilt üles ostis.
  „See näitab, et kohtu arvates on firma elujõuline ning et sellel on võimalus ellu jääda,“ ütles uue nimega Swedish Automobile’i tegevjuht Victor Muller.
  Saab loodab pankrotikaitse all elus püsida kuni Hiina ametivõimud kinnitavad autofirmade Zhejiang Youngman Lotus Automobile ja Pangda 245 miljoni euro suuruse investeeringu.
  Saab, mis võlgneb oma töötajatele augustikuu palkadena 150 miljonit eurot, taotles septembris pankrotikaitset, kuid alama astme kohus lükkas taotluse tagasi. Tänase otsusega saab Saab veel ajapikendust.
  Pankrotikaitse kestab kolm kuud ning seda on võimalik pikendada.
  Tootmine Saabi tehastes on peaaegu täielikult soikus selle aasta aprillist saadik.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.