Kadri Bank • 28. oktoober 2011 kell 8:21

Rootsi Saab müüakse kahele Hiina autotootjale

Äsja väljasaadetud pressiteates kinnitab Saab Rootsi majanduslehe DI anonüümse allika väidet, et hiina autotootjad võtavad Rootsi autovalmistaja üle.

Ostjateks on Hiina autotootjad Pang Da ja Youngman. Praegu on alla kirjutatud ühiste kavatsuste leping, mis kehtib 15. novembrini. Et leping jõustuks, on vaja veel Rootsi riigi, Swani aktsionäride ja "teatud teiste osapoolte" heakskiitu, seisab pressiteates. Tehingu hinnaks on sada miljonit eurot ning see makstakse välja osadena.

DI anonüümse allika kinnitusel kirjutati ühiste kavatsuste leping alla eile hilisõhtul, detailides on vaja veel kokku leppida. Täna hommikul ütles ettevõtte pressiesindaja Gunilla Gustavs ajalehele, et neil pole anda mingeid kommentaare. "Kui me midagi kommenteerida tahame, siis teeme seda pressiteatega," lisas ta.

Mullu augustis jõudis lõpule tehing, millega Hiina autotootja Geely Automobile omandas Fordilt 1,8 miljardi dollari eest Volvo. Suvel 2008 müüs Ford samuti talle kuulunud Land Roveri ja Jaguari India kontsernile Tata.

Hetkel kuum