Venemaa pikendab vanade reaktorite käitusaega

Sirje Rank 22. september 2011, 16:32

Venemaa on otsustanud pikendada tuumareaktorite käitusaega, mis kuuluvad samasse põlvkonda 1986. aastal Tšernobõlis plahvatanud reaktoriga.

Rosatomi juht Sergei Kirienko ütles intervjuus ajalehele Wall Street Journal, et Venemaa kavatseb kõigi nõukogude ajal ehitatud reaktorite käitusaega pikendada 45 aastale. Nende seas on 11 nn Tšernobõli tüüpi reaktorit, mille käitusaeg oli nõukogude tuumainseneride hinnangul 30 aastat.

Otsusega liigub Venemaa risti vastupidisel kursil näiteks Saksamaa ja Šveitsiga, mis otsustasid Jaapani Fukushima tuumajaamas toimunud suurõnnetuse järel alustada ettevalmistusi tuumaenergeetikast loobumiseks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    22. September 2011, 16:33
    Otsi:

    Ava täpsem otsing