Indrek Kald • 29. september 2011 kell 7:59

Valitsus suurendas tänavust sisserände piirarvu 33%

Valitsus tõstis sisserände tänavuse piirarvu 1344 inimeseni, mis on kolmandiku võrra rohkem kui aasta alguses kehtestatud piirarv.

Valitsus kehtestas täna vastu võetud korraldusega Eesti käesoleva sisserände piirarvuks 1344 inimest, mis vastab välismaalaste seaduses sätestatud ülemmäärale ehk 0,1 protsendile Eesti alalisest elanikkonnast.

2011. aastaks kehtestatud sisserände piirarv täitus juba tänavu 31. augustil, mistõttu ei saa kvooti tõstmata aasta lõpuni välja anda enam ühtegi sisserände piirarvu alla kuuluvat tähtajalist elamisluba.

Käesoleva aasta 13. jaanuaril kehtestas valitsus sisserände piirarvuks 1008 inimest, mis moodustab 0,075% Eesti alalisest elanikkonnast. Seega suurendas valitsus 2011. aasta sisserände piirarvu 336 isiku võrra.

Sisserände piirarvu suurendamist toetavad ka Eesti kaubandus-tööstuskoda ning majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Hetkel kuum